• 30Sep

  Значи има един такъв феномен тук – едва е минало лятото и вече висят коледните артикули по магазините. Прибирам се значи от България – едно ми е такова лятно, моренцето още се мота из спомените, при това при пресните… И отивам да пазарувам. Какво странно ми става само – коледните им сладкиши, бисквитки, шоколади…. Мирише на канела, остава само дядо ти Николаус да те потупа по рамото и да те попита дали си бил достатъчно послушен през годината… Мъка.
  А по другите магазини – като наизвадили онези ми ти дебели пуловери, шалове и шапки – ще каже човек, вън преспи вече… Та аз мисля открих сезона – купих си пакет фъстъци. Ама от тези, дето са още с дебелата си кожа и са по повечко вътре… Така де с шлюпките – още една готина българска думичка….

 • 29Sep

  Днес намерих съвсем случайно един блог. Странно… Интересно.

  Вчера писах около половин час и после цялото ми излияние се превърна в купчина от питанки…. Ядосах се толкова много и доброто ми настроение си замина заедно с желанието да пиша. А колко писане ме чака още…. Не ми се мисли за красивата ми тема на последната семинарна работа – Die Bewegung der deutschen Frage in den Perzenptionen der Westm?che vom Fr?hjahr bis Dezember 1989…. Измислица на любимия ми професор Киндерман.

  Всъщност вчера се бях впечатлила от някакви работи, намерени случайно. За съжаление сега не ги намирам, но ставаше въпрос за 9ти и 10ти закон на Хемингуей – 9. Не бягай от желанията си и 10. Бъди винаги влюбен. Нещо такова бяха… Та установих, че не бягам от желанията си и съм перманентно влюбена в някой или нещо. Което всъщност не мисля, че е много добре.

 • 22Sep

  ich habs endlich geschafft :) ab jetzt ist einiges unter http://lemon.gfoto.com zu sehen. viel spa?

  kirilicata mi se pobarka, pomost aaaaaaaaaaaaa

 • 21Sep

  Започна се…. Най-кошмарните 2 седмици и нещо през цялата година в Мюнхен – Oktoberfest. Не искааааааам. Не искам да виждам толкова пияни хора посред бял ден, както и не искам да виждам повръщащите изроди в U-Bahna, жени, които не могат да се държат на краката си и всичко, което може да се свърже с огромно количество алкохол, духова баварска музика и напева Ein Prosit, ein Prosit….. Не може да седиш цяла година и да чакаш точно това събитие. Трябва или да не си добре или просто да ти се пие като за световно.

 • 16Sep

  Рейсът е пълен с идиоти. И аз числя към тях… Най-големият образ е дядка към 70те. С лилаво сако, пуловерче, ризка и избеляла моряшка шапка. Мустаците му са като на циганите тип филм на Костурица. Две торби в ръката с дрънкащи празни бутилки, а в другата ръка до половината допушена цигара…
  Другият хит е турче на около 20 с гипсирана ръка, по анцуг и яке, което на гърба е изцапано с нещо червено. Много е светло да е кръв, но би се вързало с гипса.
  Шумната група от трима българи току що слезе. Вратата се затваря преди да чуя края на изречението – А-пък-да-знаеш-как-е-напълнял…… Е, не разбрах кой.
  В чантата имам книга и последния брой на Spiegel. И двете не съм ги дочела. Кундера много ме забива, а ми остават някакви си 10 страници…

  Днес трябваше да си купя билета за декември. Мислех да се обадя до София, но се оказа излишно. Сега търся друг вариант. Идея?????

 • 14Sep

  Нещо ми върви на весели хора в последните дни. Вчера реших да излезна с Тиквичко. Беше добра идейка. Главната тема ни беше ИзНЕвяРатА. Както казва Христо Гърбов – то в изневярата има хем вяра, хем и изне…. Дълга тема може да стане от това, но мисля да го отложа. Просто не може след толкова много смях с Тиквичко да отида на другия край на настроенията.
  Тази сутрин, в момента, в който излизах като къртица от S-Bahn-а, в ушите ми гърмеше Dark Night, мразех целия свят просто защото не бях пила първото си кафе, срещу мен се изпречи най-слънчевият младеж с най-неблагодарната работа рано сутрин… Той раздаваше новия всекидневник, който в следващите дни ще е все още безплатен. Но освен вестник получих усмивката за добро утро, която ми липсва от известно време насам. Странно защо я забравих в момента, в който влязох в офиса.

 • 12Sep

  Все някога се слага начало на нещо… Но понеже не знам дали започвам или завършвам нещо, а все пак бих искала да съм оптимист, го наричам НАЧАЛО

  А ако някой познае това бебе, значи и знае какво е LEMON

 • 12Sep

  Здравей. Казвам се Донка Дойчева и това лимонесто място го има от септември 2004. Успешно или не се опитвам да предам ежедневието си, да споделя с теб нещата, които съм открила или видяла. Винаги се радвам на ответна реакция – критика или одобрение.
  Има две неща, без които не мога – това са Мечо Пух и U2.
  Обичам да се запознавам с нови хора, обичам да рискувам и да вземам решения “през корема” си. Определено съм повече човек на емоцията, отколкото на разума.

  Началото на 2007 завърших Висше училище по политика, гр. Мюнхен специалност политология, главен предмет интернационална политика и подпредмети икономика, правна система и политическа философия. Много често ми се задава въпроса защо не се насочвам към политиката, след като съм завършила точно това. Политологията за мене беше и все още е страст. Нямам интерес да служа на нечии заповеди, да ставам подлизурник и циник (всъщност съм циничка, признавам си, но по-скоро в личен план). Политологията, а и следването ми в Мюнхен само по себе си ми отвориха широко очите за света, за организацията, за мен самата. А и всяка социална специалност рядко изпраща абсолвентите си в точно отредения им от живота и хората ръкав.

  Ето защо в професионален план опитът ми е съвсем различен (като изключим практиката, която съпътстваше следването ми). Работила съм в отдели за връзки с обществеността в KirchMedia и Ludwig-Maximillians-Universität. Работила съм в персоналния отдел в Infineon. Последният ми работодател на немска територия беше komdat.com GmbH, който след вярни 4 години и един месец напуснах на 31.07.2007. След 4 години в сферата на онлайн маркетинга, по-точно SEM, ме очакват нови предизвикателства, този път вече на българска територия.

  оставям място за коментари – ако някой от вас е решил, че другите трябва да знаят нещо за мен – нека го разкаже.

  Ще се радвам по всяко време на Feedback и нови запознанства. За контакт:

  ICQ: 163823033
  MSN: donkadoycheva [at] hotmail [.] com
  mail: do.lemon [at] gmail [.] com
  Skype: schnuck10