• 31Jan

  Наистина позамлъкнах в последно време. Това е симптом на доволния човек. Нормално ежедневие. Тишината те заобикаля, като изключим звънящите телефони и понякога напрегнатото ежедневие. Напрегнато, защото някой не си е свършил работата – понякога и ти самият. Мога да се похваля, мога и да се оплача. Мога и да си стоя кротко и тихо там на дивана и да не казвам нищо. Но в случая не мога да замълча просто така.

  Много рядко, но хвърлям по някой поглед на това, което някои от вас са търсили в гугъл и са попадали на мен. И много подходящо ми се стори, че някой е дошъл до тук след като е попитал: какво е егоист. Ти знаеш ли какво е? Аз се обвинявам понякога, че съм егоист. И съм такава. Отново понякога. Не винаги и не към всеки проявявам тази не особено лицеприятна черта на характера си. И имам хора, към които не бих могла да бъда такава. Историята в няколко реда: Той е особен за мен човек. Мястото, което заема в живота ми е прекалено важно, за да му се ядосвам на несериозността или на понякога солените шеги. И аз си го позволявам да не бъда точна, да му мрънкам и други подобни женски номера. Приятелството е истинско, поне за това свидетелстваха нашите срещи – редки, но винаги с чувството, че снощи сте изпили заедно бутилка вино и днес просто сте се срещнали на кафе да се оплачете от главоболието, което ви мъчи. Бил е свидетел на безкрайните ми мъжки и женски истории. Разчитала съм да е там – в повечето случаи онлайн. Не го бях виждала отново с месеци и така се случи, че излязохме дори две вечери подред. Рекорд!!! Хладината беше забележима от самото начало. С напредването на часа се превърна в лека незаинтересованост и когато видях скуката бях вече на път за вкъщи. Досада. Ясно ми е естествено, че всеки поема по пътя си. Но репликата “who cares” е добра да се измъкнеш от други ситуации. Не и от тази. Преди няколко вечери на съседната маса в ресторанта, където вечерях, беше седнал арменският поп. Смятам следващия път да го заговоря и да му се оплача.

 • 17Jan

  Честит ми имен ден! И на всички други, които са именици да е честит.

  Плаващо работно време и дълго излежаване след петниста вечер са най-хубавите неща на света.
  Гъдел!

  Първият подарък дойде от Ико – с нов wordpress съм :)

 • 08Jan

  myposhtwin

  от ТУК.

 • 08Jan

  Е тия се осраха. Не че едночасовото дъвчене на едно и също бих го нарекла новини, но в тесен семеен кръг се гледат. Аз им хвърлям в повечето случаи възмутен поглед и говоря глупости, попържни и други неприятности. Обаче в последните дни поставят рекорди в объркването на имена (в един репортаж 3ма мъже бяха изписани като кмет на еди-кой-си закъсал град). Може пък да е било нещо като игра с публиката, ама нямаше пък телефон, където да се пращат смс-си.

  И за да не виждам картинки като долната предпочитам други новини. На видео подкаст следя новините по ZDF и ARD, от кабеларката поглеждам понякога ББС.

  БТВ

 • 01Jan

  Честита ви нова година. Пожелавам ви усмивки, които да не можете да скриете, щастие, което да ви изненадва на всеки ъгъл и здраве, за да можете да изживеете най-красивите си моменти.

  Моята минала година беше доста турбулентна. Ето я в няколко реда:
  Дипломирах се.
  –  Започнах първата си работа на пълен работен ден и се преместих във Виена.
  – Скъсах се от пътуване между Виена, Мюнхен, София и Пловдив.
  – Една шестгодишна връзка приключи.
  Напуснах работа и се прибрах в Пловдив.
  – Дълга пауза, две сватби, стари приятели и други хубави работи.
  – Намерих си нова работа, която много харесвам.
  – Срещата на пловдивските блогъри беше голямото купон.
  Прекрачих и не съжалявам.

  Иначе новата година започна добре. След умопомрачително добрата реч на Славчо Атанасов и пиратката, която ме удари по крака се запътихме към One. Купонът не беше кой знае какво, но успяхме да ударим някой и друг танц. На някои хора да им е за урок от днешното главоболие, друг път да не мешат. Къмто 4 часа вече бяхме на път за вкъщи, където блаженно заспахме. На сутринта-обед ме чакаше кафе и баклава на масата. Късметите се отлагат за утре, поради липсата на сестра ми.

  и малко оф: едно и също IР ме гугълва всеки ден с лично име и фамилия. От около месец насам. Ама абсолютно всеки ден…