• 12Oct

  Кога можем да се издъним без дори да подозираме? Ето един пример от мен:

  От известно време организирам фирмен уикенд, знаете ги – нека се опознаем и се напием заедно. Очертава се интересно и весело. Избрахме хотел, всичко е нагласено, в петък трябва да изпратя покана на колегите си. Не мисля, че ще ми откаже някой, но за всеки случай пиша в мейла си:

  Приемат се само следните уважителни причини за отсъствие – лично посещение на папата в дома ви, среща с Барак Обама за неделен брънч, черен печат от Йорг Хайдер или платен преди година полет до луната.

  Излизам вечерта, естествено не пропускам да разкажа на Биргит за тази си глупост, тя се смее и оценява шегата, която е политически доста актуална за Австрия. В събота сутринта ставам рано и отивам на работа. Някъде към девет получавам съобщение от Биргит: “Относно майтапите вчера – Йорг Хайдер е катастрофирал и починал тази нощ. ???”

  И аз това казвам: !!?!?!?????

 • 05Oct

  Седмица с немско посещение, завърнали се австрийки, работа, интересни пътувания по балканите, зъзнене и схващания, странни сънища – това беше. Завършила подобаващо с Хендмейд дей (мммммм) и естествено по едно-две-три-нямазначение питиета в Петното.
  Семейна неделя, а утре се надявам най-после да се наредят нещата, за да се осъществи замисленото от сестра ми и мен по повод тридесетата (30.) годишнина от бракосъчетанието на родителите (ни). Ако или като стане ще споделя. Държа ги в напрежение до утре, понеделник, 12 часа на обяд.

  Иначе от утре – пак работа и други едни такива.