• 17Oct

    Доколко двама човека могат да са близки? Говоря за приятели, за приятелки, за гаджета… Разбирай както искаш. В една връзка винаги се казва, че жената може да задържи интереса ако оставя винаги по една тайничка. Нещо скрито, което да дразни, да поддържа огъня. Не знам защо, но не съм вярвала винаги на тези неща. Не е така, че съм си казвала винаги всичко. Но ми се е струвало прекалено. Като схващане не е точно мой стил. А при приятелки? Та нали от тях искам винаги съвет, в най-заплетените ситуации. Ами детайлите са прекалено важни в тези моменти. Ако не знаят, не могат да преценят.
    Говорим за онази сигурност, за близостта, за топлината, която ти дава един близък човек. Защо да криеш? И кога можеш да си сигурен, че този човек няма да го използва срещу теб? В смисъл, ние не сме принц Хари или Уилям, говоря не за бламиране пред обществото, а за болката. Кога сме сигурни, че споделената тайна е на сигурно място? И че слушателят няма да ни я натрие под носа точно когато не трябва. Един ден питах много добър приятел дали не му е неприятно, че знае толкова много от миналото на гаджето си. Ни най-малко. Не, дори знае къде не трябва да стъпва. И кога трябва да завие по тихата улица и да се покрие за малко. Хмм, странно. Колко близко допускаме хората до нас и трябва ли да е така? Трябва ли наистина да изпадаме понякога в такива подробности, които после са ни неприятни? А трябва ли от друга страна да крием кои сме всъщност? Ние сме собствените ни тайни, ние сме това, което не всеки може да види, това, от което понякога ни е страх, което ни кара да се смеем и да плачем. Всеки от нас е човек със своите силни и не дотам силни страни. Някои от нас се страхуват и не говорят за това. А това, че такива като мен си позволяват прекалено често да говорят за това кои са всъщност какво значи??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing