• 23Oct

    Представи си една петък вечер. Не, не от онези, които неусетно преливат в събота, докато допиваш поредния коктейл / бира в някое заведение и тълпата около теб се клати в странен ритъм.
    Говоря за петък вечер с бира, чипс, телевизор и добър приятел. Причината да останеш у дома не е, защото настроението ти е достигнало точка на замръзване. Не е и защото няма къде и с кого да отидеш. Не. Просто ти се стои в къщи, с онази огромна тениска и дънките, в които не би се появил другаде. Не е нужно да се гримираш, да се возиш в градския транспорт с тийнейджъри с приповдигнато настроение само защото е петък. Аз обичам петък вечер в къщи. Но точно този петък най-добрият ми приятел беше дистанционното.
    Сядаме значи с Мая и първото, на което попадаме е Deutschlandtest. И започваме да отговаряме на въпроси за Германия от областите политика, история, спорт, туризъм, география (там бяхме най-зле) и други. Крайният резултат беше една добра тройка – по българската система четворка. Е, като за хора, които не са отрасли тук не е чак толкова зле. И се започва след това търсене какво още да гледаме…. Грешка, голяма при това. Петък вечер продължава с едно напразно търсене на приятни и забавни неща. Гледахме филм с Марая Кери, който беше тъп опит за мафиотски истории… Естествено всички добри оживяха и Марая накрая пееше… След неколкократни опити да гледаме откъси от Мълчанието на агнетата и Faculty, завършващи с моите писъци решихме, че и това не е за нас. А едно време много обичах такива филми… Последва американски филм по истински случай, за едно семейство, което открива, че комшията е инсталирал камери из къщата им. Разбира се, нашите печелят и са отново щастливото американско семейство. След толкова боза си лягам. Не мога да заспя поради количеството кафе, погълнато през деня. Започвам да изреждам каналите, минавам през всички тъпи сериали за бабички, които се женят на 80, за една редакция с Брук Шиилдс преди доста години, минавам през повторенията на talkshows и съдебни шоута, които са толкова плоски, че ти идва да си изхвърлиш телевизора. Той не е виновен. И докато превключвам каналите попадам на теле5 (не става въпрос за животното). Дават Big Brother в малко прозорче, а отдолу есемеси на някакви хора, които се обиждат по телевизията… И чета бисери – ти си се родил тъп и не ми се появявай повече пред очите и други такива. На третият есемес си умирам от смях – Du bist eine bloede LesPe und verdienst mich nicht… и зачаках дали някой ще се усети, че не се пише лесПийка…

    Изводът е: виж програмата преди да седнеш пред телевизора. А ако се впечатляваш от риалити шоута прочети това и се замисли какво правиш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing