• 19Apr

  препоръчвам едно павилионче в пловдив. намира се на спирката на тунела откъм чифте баня – там до бялата къща. то е от онези павилиончета, където можеш да си купиш цигари, алкохол, дъвки и най-различни дреболии. ценното там е продавачката. и хем я бях запомнила покрай нова година – носеше нещо бляскаво в косата си и пожелаваше много сърдечно успешна нова година на познати и непознати. но вчера на излизане минах от там за цигари и съвсем бях изключила, че тя е от най-сърдечните хора и поздравява винаги, за разлика от повечето продавачки, които те гледат странно и не отговарят на поздрава “добър ден”. след като смъкнах само една от слушалките си и изстрелях какви цигари искам ме коригираха – ами добър ден. и тя се усмихна толкова естествено, че ми идваше да се отвори земята и да потъна поне 2-3 слоя по-надолу. поздравих и се извиних. давам и после парите, а тя – ех, деца, от къде тия едри пари ги вадите днес? а аз верно като хлапе – гордо – ами от тате! тя се засмя от сърце, пожела ми весели празници и да ми е жив и здрав таткото. е, как да не му стане готино на човек. само при нея ще ходя вече. и без това на път за петънце все от там минавам.

  на ико – голямо извинявай, че не спазих моята част от сделката, но видя в какви настроения се мотам…

  а днес слизам от колата на спирката да взема някой и друг вестник. има будка от онези от едно време, а до нея от малко по-модерните павилиони за вестници. будката е затворена, решетките дръпнати и виси един катинар. само бегло хвърлих поглед на нещата по стъклата и и се сетих за тези будки от едно време. какво ли нямаше в тях. освен оскъдната преса, която се продаваше в онези години имаше и детски играчки, дъвки (то само едни имаше де) и какви ли не шаренийки. и ножичка и химикалка можеше да си купи човек от там. но също и лакомства и вестници. беше много добре ако родителите ти имат позната, която работи в такъв реп (верно, че така се казваше) за да може тя да ти оставя по някой брой пиф, дъга или весьолъйе картинки. малее, как го написах, само аз ще си го разбера май.

8 Responses

 • Няма страшно – може другата седмица да повторим сделката 😉 Всъщност ти почти си спази условието. Дано ти се разрешат проблемите и ти се оправи настроението, че то така няма да се брои.

  Усмивки :)

 • Prekrasno! Na takiva hora kato zasmqnata prodava4ka (na nadejda) samo moga da se vuzhishtavam. Shte namina prez Plovdiv da i kupq buket cvetq, ma kato trugna, Lemon, shte te pitam za instrukcii kak da stigna to4no do tova pavilion4e, 4e kato se znam sigurno shte se zalutam neide:)

 • iko: опитвам се да се усмихвам. особено след снощи…

  lwl: а тебе кога ще те видя? много задачи решаваш нещо 😉

  панайот: нямаш проблем за инструкциите. звънкаш и казвам :)

 • дано да се забавляваш, защотото на мен вече много взе да ми липсваш. :)

 • петя, опитвам се, но не знам до колко се получава. и все пак има за разправяне. ще се чуем още като се прибера. сега съм на полувремето – остава само още една седмица… дано е по-блогосклонна към мен от отминалата.

 • Приятно празнуване на Великден и спорна седмица :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing