• 24Apr

  за всички момичета с разбити сърца, незагубили детското и красиво наивното в себе си. за всички мацки, които не си спестяват нито една дума (та била тя и доста мръснишка). за всички момичета, които искат да пораснат. за всички жени, не само за тези на прага на 30те. а също така и за онези момченца и псевдо-мъже, наречени много нежно от моя приятелка “емоционални ебатели” (айдее, почнаха да падат нецензурни думички и в моя блог). ТУК е книжката.

  ваня щерева

  не знаех коя е ваня щерева преди това. не съм чула още нито една от песните и. добре е понякога човек да започне на чисто и без предразсъдъци, а не както са започнали много от хората, когато става въпрос за нейната книга. пък е не само, мисля си сега.

6 Responses

 • Не съм слушала нейна музика, но книгата ще я потърся.
  А аз ти препоръчвам “Размерът има значение”, една много сладка книжка, за вечният женски проблем с млечните жлези 😉
  Много сладка и чаровна е 😉

 • Аз пък подходих с невероятно желание и вълнение, но останах толкова разочарована, когато открих, че цялият Образцов дом е не вдъхновен, а грозно и грубо изплагиатстван от две от най-най-любимите ми книги, четени хиляди пъти – Дневникът на Бриджет Джоунс и Естествен роман.

 • тук бих поспорила. Бриджет Джоунс е коренно различна, макар да има същата тематика – жените, или по-скоро – сингъл-жени на около 30. Какво общо има между неуверената и леко невротична, но адски симпатична Б. Джоунс и “нахаканите” мацки от образцов дом? За “Естествен роман” не мога да кажа нищо, защото не съм го чела.

 • Мисля, че приликата с поредицата за Бриджит Джоунс идва от жанра – и двете са модерния в последните години жанр чиклит. Името е “пиле” на англ.(“чикън”) и “литература”. Като цяло жанрът обхваща творбите на млади неомъжени мацки, които пишат за себеподобни и за проблемите на градската жена в един все още патриархален мъжки свят. Дамите споделят професионални драми и трудности във връзките си, като естествено наблягат на последните.

  Прилика с “Естествен роман” обаче не виждам.

 • Вени, благодаря за пояснението :) Не знаех за жанра чиклит, но явно съм искала да кажа нещо като теб. Да бях попрочела нещо…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing