• 02Nov

    Три вечери във Виена, две от тях по клубовете… Снимки не правих по заведенията, но то и нямаше какво ново да се види. Първата вечер спада в категорията шики-мики хора и музика не по вкуса ми. Втората беше в дупка с хубава музика, намираща се до болезнената Thalliastra?e. Много я мразя тази улица, но това е друга тема.

    Влизаме в дупката и ме посрещат с depeche mode. Музиката беше страхотна, рядко ми се случва да го кажа. Прожектираха само хелоуин филми, беше кърваво… Хората бяха странни. Имах чувството, че ме върнаха години назад, когато всички тичахме наоколо в тениски на Kurt Cobain. Там феновете на Кърт все още манифестират със старите си тениски. След като спрях да броя колко са, защото наистина бяха много, ми идваше да хвана някой за ръкава и да му закрещя, че той е мъртъв, остави го до почива и ходи си слушай онзи изтъркан unplugged. Не е въпроса, че не обичам нирвана, и аз бях фен на Кобейн, ама айде да го оставим вече това… Има още много музика, много нови неща, има и живи хора тук….

    След тези критични погледи към тълпата съзирам тип също със странна тениска. Може би тениските бяха картините, които описват това ми пребиваване във Виена. Адски красив тип, изписан… Рядкост. Кратко замисляне и очите ми щяха да паднат. На тениската му се мъдри Броз Тито. Да, онзи сръбския Тито, идолът на цяла бивша Югославия. Няколко въпроса из компанията стигат и разбирам, че пичът е босненец, мюсюлманин, живее от малък в Австрия и … явно е един истински титовец. Има неща като традиция при нашите комшии, което на нас дълго ще ни липсва. Има ли някой изявлен българин, който би си лепнал на тениската и би излязъл с нея???? Чакам идеи.

    В следващите дни ще намеря време да кача едни страхотни снимки от събитие, на което по случайност станах свидетел. Не искам да описвам нищо от това, което видях, то говори само за себе си. Само да кажа – беше изложба, наречена Die Welt von oben. Очаквайте.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing