• 12May

    Този пост е за всички фенове на Металика. Малко по-малко за феновете на Бийтълс. Обаче е за феновете на така прочутите и доста описвани в бългаските блогове СС лицензи. Но да започна от начало.

    Преди около 2 седмици ми предложиха билет за концерт. Бандата се казва Бийталика (Beatallica). Описано ми беше като банда, която свири Бийтълс като Металика. А сега де. Без много да се чудя си взех билета. Естествено им разгледах страницата (не се стряскай от снимката, която те посреща, момчетата са си даже много яки), погледах видеоклипове и се настроих на вълна “в очакване на изненадата”. И вчера дойде денят, в който ги видях. Ами Бийтълс виждал ли си? Е, нямат нищо общо :) . Значи от тук направо отиваш на страничката им и си сваляш това, което стои под категория music. За съжаление няма да усетиш и една 10та от настроението, което създадоха вчера, но поне можеш да чуеш за какво става въпрос. Бяха изключително готини, през цялото време ни казваха да си сваляме и записваме парчетата им, после се опитаха да поговорят немски, накрая направиха 2 биса и се смесиха с тълпата. Какво си представях, че ще чуя: бийтълс-песни, с малко променен текст и повече жица. Какво чух: трудно да се обясни, но беше страхотно. Сега си представи, че някога си там си чувал Бийтълс. Ок. Сега си представи, че знаеш коя е певицата Металика, но е възможно да си изпуснал някой неин албум. А така. Е те това бяха Бийталика. Жестоко смесени жестоки парчета. Ох, няма да мога да ги опиша колкото и да искам. Така че просто ги прослушай.

    П.С. Голям смях настана, когато на сцената излезе подгряващата група. The Punkles. Мога да ти кажа, че плаках от смях. Свиреха точно бийтълски парчета, 1 към 1, само че с повече китарени изпълнения и фалшиво пеене. Очаквах всеки момент да падне някоя перука. Или някой да си изпусне китарата. А като заговори и барабаниста с един дрезгаво пиянски глас вече си паднах.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing