• 15Dec

    Не, не съм станала пънкар на стари години. Просто снощи бях на кино и гледах Американ хардкор (ЦЪК) – внимавай ако си на работа и отваряш страницата, малко е шумничка в началото. Документация за това кои са били хардкор-пънк бандите в Америка от 1980 до 1986 (някои хора по това време са били само в план, нали така, Цвета 😉 ) Това е била музиката на хора, които са бягали далече от ню уейв вълната, както и плетените жилетки и лъскавите диско-фокс-роклички, които по това време са били много на мода. Става въпрос за много банди във филма, няма да ти ги изброявам, можеш да ги видиш на страницата. От всичките само една познавах истински, тоест слушала съм я – бед релиджън. Но това не ми попречи да се забавлявам и подсмихван на опитите на някои “музиканти”, но и да се възхитя на други, които по един или друг начин са ме подминали. Ще има за наваксване.

    Всъщност фигурите – самите музиканти – доста си противоречаха. Едните казваха, че са били твърдо против наркотиците, пиянството, тревата. В същото време виждаш някои, които едва са останали живи, извинявай, но как да го повярвам… Всеки един от нас по един или друг начин е минал през бунтарската вълна в по-детските си, добре де – в по-младите си години. Но при тези бунтът беше леко повърхностно обоснован. Аз не искам задълбочен философски анализ защо си недоволен, но тяхното някак не можа да ме убеди толкова добре. На това отгоре – погледни им имената – имаше поне 5 банди с откровено нацистки имена – ди кройцен (кръстовете), една или две групи пък бяха нещо си със СС (есесовци??). Погото тогава е било чист побой, дори с оръжия, ей така – за разнообразие. Но филмът е определено интересен. Препоръчвам.

    А знаеш ли, че Дъф Маккагън от Гънс е свирил в такава банда? Знаех си, че дълбоко там някъде има нещо пънкарско в мен, беше ми любимец по едно време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing