• 23Mar

  Да внимавате къде ходите и какво ядете. Това съвсем сериозно ви предупреждавам, независимо от това в кой край на земята се намирате. Ето вече една седмица от последния петък, а коремът ми още не може да си намери мястото.
  Случката: миналият петък след работа излезнах с бившите колеги от училище. По принцип след работа се прибирам и ям в къщи, но в дадената вечер беше невъзможно. Първото заведение, в което бяхме, го знам отдавна, ям не за първи път там, нищо особено. Хапнах фахитас с пилешко, които не бяха превъзходни, но ставаха. После бяхме на айриш пъб, но там не съм яла. В събота се събудих със странно чувство в корема. След бърза справка с всякакъв вид спомени установих, че не е махмурлук. Нямаше и как да е де, защото бях изпила 3 бири, една от които даже беше радлер (разредена с лимонаТка). След стабилната закуска се уморих и реших да поспя. Успях. В момента, в който станах светът се обърна. Срещу мен и срещу съдържанието на корема ми. Последваха 14 часа на скорострелно обезводняване (или простонародно казано повръщане), съпровождани с температура. Вечерта използвах жокера “обади се на приятел” и звъннах на един такъв, който е лекар. Той беше сигурен, че ще се стигне до бърза помощ. Все пак ми даде съвети, които не подействаха. Към 3 часа през нощта не издържах и извиках вече бърза помощ. (кратко отклонение: немската бърза помощ има също толкова гадни и смотани телефонистки като българската такава. На това отгоре е и импулсен телефон… и да знаеш, че 37,5 не е температура, а е нормално… да бе, аз за това се чувствах като парцал, нали?) Дойде приятна лекарка, която първо попита дали съм се хранила навън. Ами да, храня се, всеки ден. Би ми една инжекция и ме остави да спя. До днес се опитвам да върна цвят на лицето, че съм по-лимонена от всякога. Ям всичко вече, но коремът ми е все едно през него са минали 6 гергьовденски агънца, 9 коледарски гошковци и още няколко кокошчици, тежка работа ти казвам, бъркано и мазано. А той празен горкият. Чувството е като да си влюбен, ама е негативно. Отслабнах около 4 кила. Не пия сокове, няма газирано, само кола и минерална вода (така каза лекарката). Е, ама днес вече не държа и мисля, че довечера ще ударя една биричка. Не може така тая работа.
  Изводът е: гответе си в къщи. А ако все пак излизате – предпазливо подушвайте всичко. Не че на мен ми помогна де, ама…
  Тази седмица изкарах на филийки в работа и на готвено в къщи: пълнени чушки с кайма, принцески с много кашкавал, таратори. Какво ли да сготвя тази вечер?

  —- 

  Направих си удоволствието да си закупя един хедсет, който си мислех, че не е нищо особено. Марката е зеннхайзер, моделът един от най-евтините (35 евро). Е, честно, ама за тези пари никога няма да намериш нещо, което да звучи толкова кристално. Музиката звучи все едно бандата стои покрай теб и ти свири на уше. Като си помисля само, че за глупавите айпод-слушалки дадох 35… Оценка: отличен 6+!

5 Responses

 • Ееееееееее, ела да ти сготвя – без мазнини, за язваджии (така са ме учили, мойто стомах е, да чукна на дърво, железен, все още). Което в превод значи – кога си идваш? и… Другия път ще ядем, няма само да пием :)

 • Inat: по-добре вместо да ми готвиш да се наканиш да дойдеш до Пловдив. Днес се прибрах 😉

  Eneya: В пълна боеспособност съм и ще разказвам скоро за всичко :)

 • Само намирам кой да ме докара и тръгвам:) До кога си в Пловдив?

 • Ееее, че Sennheiser са си марка… Не знам какви слушалки си взела, ама аз имам HD 280 pro, CX 300 и CX 150. Нямат грешка :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing