• 18May

  Този пост ако го четеш, значи съм се престрашила и съм го пуснала. Мисля го от няколко дни и все намирам аргументи да не го пусна. А сега се подготви за голямо мрънкане.

  Имам си нови колежки. 2 броя.  Една унгарка и една полякиня. По цял ден съм с тях и главата ми е станала като огромен балон. Унгарката е нормална, много мила и приятна. За тези 3 седмици, откакто се познаваме, не сме успели още да станем приятелки, но нещата вървят перфектно. Но доста се замислям, че полякинята ще я навие в друга посока. Полякинята си живее в нейн си някакъв свят. Лудница, казвам ти. Няма значение с кого или за какво говориш, тя винаги има какво да каже. Застава по средата на разговора и започва да разказва лични (дори интимни) неща… На мен ми става неудобно, че тя така се излага. Но на нея не и пука. На това отгоре е и от онези хора, дето всичко знаят. Ти я обучаваш, а тя на второто изречение казва: а това не може ли и еди-как-си да се направи? На ден говори по хиляда пъти с някви полякини. И за капак: (тва е най-гадното) като и говориш тя постояно хъмка и казва да. И се получава една манджа от звуци, която звучи като евтино полско порно (не че знам как е то, ама все едно е по средата на сет-а). Имам чувството, че нито една дума не чува от това, което и казвам, аз самата спирам да се чувам като започне тя с нейното: ахамм-яяя-ххммм-яя-я-мхмм….. Всичко знае, праща на ден по 20 мейла с някви полски хави, дава супер идеи и все нещо е намерила в този “безкраен интернет”. Говори полски немски и не разбира винаги какво и казваш. За 3 седмици търпението ми се изчерпа. И сега какво ще правим???
  Липсват ми нормалните ми колеги от Мюнхен. И не само те.

13 Responses

 • И аз ти липсвам, ама не си го споменала това в публикацията… Вероятно ще го напишеш отделно? :)

 • хехехехе – “И се получава една манджа от звуци, която звучи като евтино полско порно (не че знам как е то, ама все едно е по средата на сет-а). ”

  Е то начи си е направо гот :)
  Бийби стоиш си, стоиш си и току изтърсваш нещо адски забавно. Това е едно от нещата, което много харесвам в теб – уместните метафори които почти успяват да поставят читателя на мястото ти. Изкушавам се за един пиперлив коментар, но от известно време /както надявам се си забелязала/ го давам възпитан и няма. Да видиш сега колко са скучни възпитаните мъже 😛

 • Petya: приемам съболезнованията. благодаря за съчувствието :)

  Cveta: и като дойдеш какво? ще я набиеш, дето не ме слуша ли :Р на кака детето

  Sofia: а, кретени… кой знае и нас колко ни обичат ами нейсе

  Gregg: липсваш ми, май лов. много дори. само си мисля ти как би я сложил на мястото и

  Geo: благодаря ви, възпитани младежо, че се въздържахте от пиперливо коментарче. Възпитаните мъже мога да ти кажа, че не са толкова безинтересни, колкото ти винаги си твърдял. Изненадват отвсякъде… Не че нещо, ама от личен опит го твърдя :)

 • Гео: Отново визира мен, да ти кажа… просто напоследък, все аз съм в съзнанието й :) Един такъв мил, културен, възпитан, красив, ЕнтелЕгентен… едва се удържа на изкушението да ме покаже на мама и тате :). Само на систъра.

 • Gregg: еййй, умря цинганката, дето те хвалеше….

 • Що не опиташ на полякинята да и поговориш на руски? Те това най-го мразят – всичко ще разбира, ама ще се прави, че не знае бъкел. А ако случайно ти каже, че не разбира, питай я: “И руския ли ти е като немския?”
  Гууууш!

 • Ина, кофтито е, че тя ходи на курс по руски… Абе убиец е момичето. Последното, което се случи: обяснявам, че по новата немска граматика неща от сорта на “tief greifend” се пишат вече разделено. Тя не вярва и проверява. След 2 мин. получавам мейл със заглавие: при чуденки в граматиката. Вътре – линкче… И така действа за всичко. Днес имам вече 8 мейла от нея… Без коментар!
  гуууш и на теб!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing