• 05Jun

  Онзи ден със сестра ми гледахме VH1 и пуснаха Sinead O’Conner. И започнах да се смея самичка и дъх даже не можех да си поема, че да светна сестра ми защо се смея.

  Историята: едно време, когато излезна Nothing Compares 2 U (не си спомням добре, но мисля да съм била къмто 4ти-5ти клас), та тогава бяха много на мода лексиконите и въпросниците. Естествено, че най-много се гледаха онези въпроси – харесваш ли някой от нашия клас. Ако да – кой? и т.н. Но имаше въпроси и за музика – любими групи, певци и певици, песни, etc. Шиниъд О’Конър беше извънземно име… Имаше велико вариране между изписванията с кирилица и латиница, всеки знаеше по-добре от другия. Но и до сега най-брутално за мен остава: Шинето Конър.

  Жалко, че не ми идват други такива на ум. Ако се сетиш нещо, допълвай.

3 Responses

 • Шашка от Кричим. 😛
  Аз, слава богу, нямах лексикон – само момиченцата имаха май. Но момченцата обичаха да ги попълват – признавам :) Та ми е интересно – ти твоя пазиш ли си го? Препрочиташ ли го в момент на тъга по отминалата детска невиност? Пък и си мисля – каква е разликата между б-лога и лексикона? Въбще има ли я по същество? Освен в мащаба на аудиторията и способността на медията разбира се. Така и не разбрах за себе си, кога споделянето от интимен акт, се превърна в фешън чик.я. Знам за момента в който това се случи с печатното издание, но при нет-а има едина друга хава, която е много различна, тънка и особенна… Ама аре да не навлизам в монолог. Питам щото въпроса ме занимава от известно време, а и като продължение на няколкото изречения от “живото пиво”… Ще се радвам да кажеш какво мислиш. Ако имаш насторение и желание, разбира се.

  ps: прическата на Шинето ме кефи дори и днес, колкото и клише да е вече :)

 • Ами не. Не пазя нито един от лексиконите и въпросниците си. И това си е много добре така.
  Колкото до разликата между блога и лексикона – има я и изобщо не е малка. Аудитория и тип медия не ти ли стига? Помисли само за това, че едно време ти тикваха въпросника в ръце и трябваше да го попълниш. Тук не те задължавам да идваш 😉 Не ти задавам въпроси и не се старая да науча повече за теб. Ако кажеш нещо се радвам, но го няма задължителният елемент. Много аргументи имам да те оборя, че нямат толкова общо двете неща.
  Питай си иначе, може друг път не на жива бира, а в конюшнички да обсъдим :) И не бъди всеки път толкова циничен, всеки решава за себе си до колко фешън или НЕфешън ще бъде. Много обичаш да категоризираш. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing