• 13Jun

  Това е нещо, което бих оприличила като постъпка на български политик. Американският конгресмен Том Лантос нарече бившия немски канцлер Шрьодер “политическа проститутка”. ТУК на немски и ТУК кратко на български.
  Но явно американските политици също страдат от слабоумието на българските си колеги и си позволяват фриволни твърдения, които не само, че са обидни, но съчетават в себе си хиляди твърдения, нямащи нищо общо помежду си. И то става като в онзи скеч от Улицата (знам, че го цитирам за хиляден път, но е толкова верен): “то, едното няма нищо общо с другото… камионче на детето.”
  Не искам с това да защитавам Шрьодер по какъвто и да е начин. Не съм и проруски ориентирана. Но неоспорван е фактът, че най-голямото постижение на Шрьодер е НЕнамесването на Германия във войната в Ирак. Което всъщност е трън в очите на конгресмена Том Лантос (който си е унгарец, ето къде била работата). И от там тръгва всичко. Ето ти и твърденията на Лантос в няколко точки:
  – очаква подобрение на отношенията с Германия и Франция, защото и Шрьодер и Ширак вече си отидоха от ръководните постове
  – естествено напомня за това, че американците са спасили Германия от фашизма (без коментар, прекалено дълга тема е намесването на Америка във Втората световна война)
  – не стига, че добрата стара Америка е спасила Германия и Франция от фашизма, пазила ги е от комунизма, а тез двете европейки да вземат да се изсерат (извинявай) и да вземат да обърнат гръб на “ислямо-фашизма” (!?!?!?) (свободен превод от немската статия, която ти линкнах горе)
  – всъщност Шрьодер е политическа проститутка, защото приема мазни, дебели чекове от Путин (North European Gas Pipeline работи). Но Лантос не иска да го нарече така, защото ще обиди проститутките в изборателния си район

  Американската (външна, световна) политика за съжаление обича като бай Ганьо да се тупа в гърдите до посиняване, да изтъква, че без нея светът щеше отдавна да е загинал и да се прави на “световен полицай” (когато това твърдение излезе не ми харесваше, но го намирам за много подходящо в момента). Тя е като един стар човек, комуто не можеш да обясниш, че миналото си е минало, няма лошо, но трябва да се поприспособи. Който не е с нас е против нас. Ами аз тогава съм против. Дефинитивно!

2 Responses

 • Това че Буш се дъни на няколко фронта не значи че Шрьодер е ангелче като прибира тлъстите комисионни от бате Влади.

  За съжаление на унгарчето, трябва да му припомня, че точно Западът и Америка оставиха унгарското въстание в ръцете на братушките и братската КПСС. Тъй че много много да не ги хвали.

  Така че Шрьодер си е баш това за което го е нарочил унгарчето. Лошото е, че май излиза като свада между колежки..

  PS. Мерси за ласкавите думи за литературния пост. Ето че и аз открих нов и интересен блог 😉

 • Точно това казах де, че не защитавам Шрьоди.
  От цялото нещо единствено се дразня на простотията, която цари. Независимо от поста, който заемат, някои хора си остават пълни тъпанари.

  п.с. и аз благодаря :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing