• 27Aug

  bk

  За последните две седмици натрупах добър опит в посещенията на сватби. Случиха ми се две сватби, в една и съща църква и един и същи ресторант. Едната в неделя, другата в съботата след нея. Радвам се, че познавам хора, които почитат традициите, но са достатъчно смели да разчупят ледовете на глупавите такива и да ги премахнат от собственото си тържество. Ето и накратко (надявам се) моите впечатления:

  На нито една от двете сватби нямаше оркестър, вземане на кума и кумата и подкарване на булката по тъпанов и друг такъв ритъм. Знам, че е голям сеир за комшиите от блока (респ. съседските къщи), но това е една традиция, на която аз лично не държа. Надявам се като му дойде времето и аз да избегна такива циркови представления…

  Прекрасно беше, че младоженците (и на двете сватби) се бяха погрижили да подпишат в обреден дом на друг ден. Спестиха ни обикалянето по тези странни държавни институции, където служителки със секси гласове нареждат всяка събота и неделя едно и също.  Както и безсмисленото изреждане на гостите пред двойката и поздравяването (нали все пак после трябва да ги поздравиш в ресторанта и да им подариш това, което си донесъл!?!?!).

  Организацията и на двете сватби беше повече от добра. Всъщност ако това е добро, не знам какво би било перфектно. Така че – беше си перфектно. Знам колко трудно е да групираш гостите си по маси. Бяха се справили с най-тежката задача отлично – никъде не забелязах мълчащи и недоволни гости.

  И двете двойки бяха откровени, когато ги попитах за подаръци. Което е безспорно огромна помощ за всеки гост.

  Това, че не ме “задължиха” да ям салата, основно и десерт (класика: шопска, кибапчинцъ и кифтета с гарнитурчица и сладоледче за капак) беше впечатляващо. Имаше шведска маса с обилен избор. На удобно място. Напитките – на бара и просто чрез сервитьор.

  Музикалните ми желания бяха презадоволени. :) Нямаше поръчка, останала неизпълнена.

  П.С. Първата булка доста се прицелваше в мен, но букетът ме жилна по рамото и се изстреля в ръцете на момичето до мен. Конкуренцията определено не беше голяма – бяхме около 6-7 момичета. Втората булка не разбрах в кой край ще стреля и стратегически застанах в левия ъгъл. Явно се целеше в момичето до мен. Букетът, който виждаш по-горе, направи висока дъга и падна върху обувките ми, където си и остана. Ами какво да правя – вдигнах го…

4 Responses

 • хехе, ти пък… нали съм ти разправяла за онази тълпа пред вратата ми, дето се бият за мен и всеки вика на другия: вземи я ти :)

 • Това с шведската маса е някаква новост, предполагам, но не звучи никак зле.
  На мен ми предстои да ходя на сватба идната неделя. Веселбата ще бъде в Джия бийч и всичките салтанати по подписване и венчавка ще са на едно място, слава богу. Хайде,като мине, ще разправям.
  Може и офлайн, ако си някъде наблизо. :)

 • На линия съм. Кога ще го пием кафето? А може и бира :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing