• 28Dec

    И ти ли си се ошишкал покрай празниците? И на теб ли ти писна където отидеш хората да ти се сърдят, защото отказваш да изядеш голямата купчина мръвки с прилично количество гарнитура (кисело зеле, плънка), а само при вида на баклава, тиквеник или баница лицето ти в определени свои части започва да се издува, а стомахът ти отказва всяка връзка с главния мозък?
    Е, щом е така, честита Заколеда, както беше казал Джон Ленън.

    Не, не трябва да тълкуваш думите ми погрешно, аз не мразя Коледа. Но това безкрайно плюскане ми лази по нервите. Защо трябва гостоприемността и любовта да се измерват с чинии? И с подаръци? Нали никой не вярва в Дядо Коледа, защо тогава трябва да се включим в тълпите, плъзнали по магазините? Не предпочиташ ли някой от твоите любими хора да ти поднесе подарък не защото е Коледа/8ми март/14 февруари/етс., а просто ей така – защото е видял нещо, което му е напомнило на теб? Аз лично предпочитам.

    Лошото на подаръците е, че ги няма. Не, аз получих достатъчно подаръци, но просто защото сама си ги избрах и ги посочих. Говоря за нещата, които исках да подаря. Пръстенът, който купихме (след дълго и задълбочено мерене) се оказа с нанометърче по-малък отколкото трябва. И нали живеем в бутикова държава (от всеки артикул има една бройка), то този пръстен ще трябва да ходи на ремонт преди изобщо да бъде проносен. Другият подарък беше изчезнал безследно от родните магазини – няма да го издавам, защото там казахме, че дядо Мраз ще го донесе – получателят все пак е от това поколение. За третия подарък ще има отделен пост. Там основно ще бъде засегната темата: магазините Бонжур имат ли желание да покачат оборота си или разчитат на кокошкарство и продажба на спиралки и козметичка за по максимум 20тина лева, а също така размисъл по следствието: ако Пловдив е Долно Уйно, то дали София е Горно (в центъра на това питане остава веригата Бонжур)???

    Пожелавам ти весели празници, внимателската на нова година, че има лоши таксита и много пиян народ с пиратки. А аз се надявам да не остана по пантофи и пижама с първа програма. Макар че… като изключим първа програма – то лошо няма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing