• 15Feb

  армаган

  Това горе е немски хляб. Който Жанин си беше поръчала на едно момиче, което онзи ден пристигна от Берлин в Пловдив. Жанин е от Берлин и живее за половин година в Пловдив. Чувства се добре тук, но и липсват разни неща. И това е едно от тях. Наистина немците имат невероятно изобилие от хлябове, кой от кой по-вкусен. Пълнозърнест не означава просто бял хляб с оцветено брашно. Този, който виждаш на снимката, е леко киселеещ, със слънчогледови семки и гумен. Да, разтеглив един такъв. Но е много вкусен.

  Само за сравнение: на българин в чужбина се носят следните неща: лютеница, луканка, сирене, кори за баница, ракия. Така е то, като няма хляб, ще ядем луканка.

3 Responses

 • На мен ми носят и майонеза обикновено. Просто тука всичко, което съм намерил е адски сладко!

 • Странното е, че на Коледа освен нашите си традиционни ястия ми се прияде и немски коледен кекс. Някаква “германска” носталгия. Страшно ми се прияде. Добре, че сега карат в “Билла”, та си взехме от там. WeihnachtStollen (Brot) му викаха по “оня” край.

 • Владо, разбирам те. Ние пък си я правехме сами майонезата :)

  Ворце, щолен не можех да ям първите години, много ми беше противен. После го заобичах. На тази Коледа ми залипсва марципана. И си купих марципанови картофчета от метро. Мммммм, страхотийски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing