• 12Aug

  Два поста един след друг, засягащи едно и също нещо. Това май не се е случвало. Но ето, че му дойде времето.

  Всички, които ме познават, знаят, че винаги съм искала да се прибера в Пловдив. Не ми се живее другаде, наистина обичам спокойствието и много други неща тук. Лошото е, че градът е пълен с идиоти, които освен да го съсипват, друго не съумяват. Ето някои факти:
  – погледни предишния пост
  – погледни историята ми с интервютата
  – Пеещите фонтани миналата година работеха и ми доставиха удоволствие в една вечер с пъпешов сладолед и макар че цяла вечер се чудех това среща ли е или не, беше мноооого хубаво. Тази година не работят! (да знайш да не водиш жени там да гледат празна дупка без нищо)
  – В стария град има едно място, което върха на кича, някакъв руски мутренски ресторант, който безнаказано и на пълна свобода може и си пуска руски частушки, гърмежи и други по всяко време. Никой не е в състояние да ги спре.
  – Колкото и да не ми се иска да си призная – градът наистина е люлка на чалгата. Пък нали и Ивана си го избрала да живее тук…
  – За чалгата бях писала, че е и начин на живот. Ето още едно доказателство: тук наистина НЯМА нормални магазини. Цените са в небето, а по магазините са боклуците от едновремешния пазар на кап. Райчо.
  – И това, което ме накара да излея горното: Снощи до 00:30 часа централна градска част на село Пловдив бе огласяна от идеалната, най-добрата, благозвучна и недостижима чалга, след което цялото завърши с умопомрачителна и оглушаваща заря!!! Да ги …. всичките: тези, които го правят и онези, които им го позволяват. Кофтито беше, че после всички бездомни котки и съседски кучета полудяха и до сутринта не ни оставиха да спим.

  Има и още, ама ми писна, разбра за какво става въпрос.

6 Responses

 • ето заради това обичам Мюнхен. защото е чисто, спокойно и като че ли не е кой знае какъв проблем един работещ човек да живее тук. или учащ в случая.
  някога се опитвам да открия десетте разлики – БГ ( София, Пловдив, Сливен и т.н. ) – Мюнхен специално. Хубаво е да говориш родния си език и да си вкъщи, особено ако обичаш спокойния и тих начин на живот. Тук си била и знаеш какво е. Аз пък от вчера съм тук и все още не знам къде съм. Трудно преминавам границата БГ-Мюнхен, а за Мюнхен – БГ не знам, месеци ми трябват после да се климатизирам. Искам да вярвам, че всичко в Бг градовете ще си дойде на местата, странно нищо не се случва.
  Надявам се да успееш да се заредиш отново със сили и да не обръщаш вниманеи на подобни чалга – маниаци из Пловдив. Градът е хубав, при семейството си си , какво по-хубаво от това :)

 • Недей така, че даваш повод на онези, които се чудеха на връщането ти тук, да кажат “ние казвахме ли ти?!” :) Иначе всичко изброено е така, като дори мога да прибавя към списъка снобарско-еснафският манталитет на младите и не толкова млади хора в Пловдив по отношение на заведения, начин на обличане и въобще lifestyle. Отчайващо-силен стаден инстинкт!
  За мен истинският Пловдив се завръща всяка събота и неделя, тогава си е моят град, тогава ми е приятно да се разходя по Главната.
  Поздрави! :)

 • към трима ви:
  това си го мислех още докато пишех, че може да се появят някакви тролове и да го кажат 😉 появи се само един, но него пък го познавам, така че не е интересно. пък и той сам си е признал, че е такъв :Р

  само да си кажа, че почти ми мина. след някой друг ден друго ще ме подразни, пак ще ми мине и така до безкрай. ами такава съм си, не мога по друг начин.

 • Лимона нещо възкисел тая сутрин :)

  Споко бе, шса опрайм, ама когао имат внуци синът ми и на лейдивера дъщерята :P. Но и тогава няма да сме им дали повод да напишат на надгробните ни камъни “А ние казвахме ли ви?”

  Кво ти пука, радвай се, че ти удължават деня мизерниците. От сън спомени няма.

 • чалгата е истинската музика на душата. музиката на хората. музиката на живота!
  нищо не разбирате вие. сноби 😛

  доко-доко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing