• 17Aug

  Знам, знам, че за предното пътуване не споделих нищо. И това може да се случи, но едва след като сваля снимките от камерата. И когато намеря малко повече време.

  Ето, че отново сме на път. Вчера ранен следобед, след прилично количество нерви, се запътихме към Велико Търново. От нечий блог бях разбрала за хотел Студио.  Хотелът е наистина страхотен. Малко са хотелите в България, които могат да предложат това, което видяхме. За съжаление сутринта беше много разочароваща. Закуската беше изключително смешна: кофти сирене, дебело нарязано филе, а и не беше бюфет, а сервирани чинийки. Освен това таксуваха второто кафе… Без коментар, беше вписано във въпросника, който бяха оставили в стаята.
  Вечерта обаче имахме удоволствието да се насладим на шоуто “Звук и светлина” и след това на невероятна заря. Наистина, не бях виждала такова нещо. Всички видове, големини и цветове. Всичко това – наблюдавано от терасата на хотела. Удоволствието се развали от пожара, който избухна като следствие на фойерверките. (скоба – много тъпо да пишеш немски думи на български). Така е то, заради една сватба на някой си глупак можеше да изгори целия хълм.
  Посетихме и църквата св. 40 мъченици във Велико Търново, където са останките на хан Аспарух, цар Иван Асен и други такива, които до момента може да са ти се стрували като герои от приказките. Не, не са. Чувството е потресаващо. И препоръчващо.

  А в момента ти пиша от едно кафене в Каварна, където слушат радио Сити (повръщ-повръщ), но пък има Хинтернет. Айде, приятна неделя на всички от мен. Или поне остатък от неделя.

One Response

 • Зяпах му дизайнерските вътрешности на Хотел Студио по-миналата седмица като наминахме през Търновото, хубав ми се стори – един вид “не на място”… но с тоя номер с кайвето нещата се подреждат.

  В Св. 40 мъченици не са погребани всички, чиито плочи си видяла. Даже повечето не са погребани там 😉 Май само костите на Калоян ги закопаха церемониално там наскоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing