• 04Feb

  мъфин

  Пейо говори за сладки неща, гледам ги все по двата любими готварски блога (тук и тук), облизвам се все и не стигам до там.
  А мъфините са нещо, което все едно за мен е мислено…
  Случайно в един смотан магазин намерих хартиените кофички за тях и ги закупих. Реших да изненадам всички домашни като направя мъфини по тази рецепта на Йоана за моя имен ден. Лошото е, че от толкова еуфория забравих за физичните свойства на хартията и мъфините ми имаха странна разлята, триъгълна, многоъгълна и всякаква друга форма, но не и това, което виждаш горе на картинката. За сметка на това бяха страшно вкусни. Естествено като видях, че има малини в рецептата нещо се надигна у мен. Не обичам малини и къпини. Затова засилих дозата шоколад и сложих орехи. А шоколадът, ах шоколадчето… Всички остатъчни дядо Коледовци, бели, черни, с ядки и без бяха безмилостно стопени и сложени вътре. Прекрасно.
  Този красавец от снимката горе е вторият ми опит. След като си купих и форма за мъфини! За съжаление пък забравих за къдравите хартийки. Отново с много шоколад и орехи. Без малинки. Изглежда перфектен, но е по-малко вкусен, защото е с български шоколад. За следващия път ще знам – само хубави шоколади и вече с форма :)

3 Responses

 • Браво за вторият опит. Между другото ти си вторият човек, споделил за приготвянето на тази рецепта. И първият имаше неуспешен опит с разлятите форми. Отивам ведна на статията да напиша какво точно трябва да се направи. Без неуспешни опити вече. :)

 • Благодаря :)
  При мен беше повече от еуфория и забравих просто… За което се срамувам много.

 • Здравейте,
  предстои ми рожден ден и искам да зарадвам любимите хора с нещо домашно приготвено. Т.к. преди няколко дни си купих форма за мъфини ми се щеше да направя точно това.
  Мъфините изглеждата страхотно, но не мога да отворя рецептата. Може ли да я пратите на мейла ми?
  Предварително благодаря.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing