• 07Jul

  Въпреки, че веригата към която ме бутна Вера се казва 6 не-важни-неща аз не мога да се съглася. Няма нещо, което да върша ежедневно и да не е важно за мен. Но виж, спор няма по въпроса, че ме правят щастлива. И за да не ми се налага да ги степенувам по любимост ще направя хронология на деня си:

  1. На първо място естествено е кафето. (Да вляза в крачка с Вера – все още с цигара, но май не за дълго) Пия го с малко захар или с малко мед. Без мляко – не ми понася. Обичам много и големите чаши за кафе (имам 3 любими и ги сменям).

  2. Удоволствието да ходя по пижама. Обожавам пижамите и имам всякакви разновидности за всяко мое настроение и за всяко на времето навън. Имам пижама-риза, тя е за зимата, както и меката дебела с риза и панталон. Имам и най-страхотните пижамени панталони (дълги – за есен и пролет). За времето сега са най-удобни късите гащета с потник. Последната, която си съставих е: мъжки боксерки с бял потник, който си купих, но не смея да изляза по него, защото се оказа ужасно прозрачен. Та… малко се отплеснах де, но обичам да стана и да ходя поне още час-два по пижама (и мога да си го позволя заради това, че работя от вкъщи) 😉

  3. Комуникацията онлайн. Приятелите ми са далече. Свикнали са и те, пък и аз, на ден-два да попитат я във fb, я в скайп, я в google talk как съм. Понякога и малко думи правят чудеса.

  4. Книгите. Всякакви. Вече съм казвала, че никога не чета само една, а по една за всяко настроение.

  5. Вечерята в къщи.

  6. Тефтерът, за който чух от Петя. Пет неща от деня, за които си благодарен или са те направили щастлив. Опитвам се, макар и да не съм от най-сериозните. :)

  И понеже не искам да посочвам кой точно да продължи, просто каня тези от вас, на които им е харесало да напишат в собствения си блог, а ако нямат такъв – да ги посочат тук :)

  Бонус: неговите 6 неща, защото полюбопитства какво дращя:

  1. Да отидеш до пазара и да си избереш сам вкусните продукти, да си поговориш с продавачите, да ги питаш от къде са.  И като видиш продуктите да се сетиш какво би сготвил.

  2. Да усетиш някакво дежа-ву или да видиш нещо по телевизията, свързано с детството ти – например някоя стара песен или някой стар български филм.

  3. Да се погрижиш за някоя вещ, която ти е особено ценна и това да донесе резултат.

  4. Да се връщаш вкъщи с мисълта, че някой те чака и колко ще е хубаво да си сготвите нещо заедно.

  5. Да откриеш резултат от нещо, което си направил по-рано – например, че някое растение, което си засял се развива и става по-голямо.

  6. Едновременното влияние върху възприятията и чувствителността ти от това да чуеш как пее славеят или как луната огрява всичко.

  (оплака се, че 6 са прекалено малко) :)

  А защо не се съгласих, че не са важни? Защото точно тези малки неща правят всеки ден особен и красив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing