• 29Jul

  Няколко дни съм офлайн и май за първи път истински се наслаждавам на това и не ми липсва. Тази вечер ми се прищя да погледна fb и рийдъра – да видя кой как я кара, четяха ми се блогове. При мен няма стриктно разделяне по групи. Имам група с немски блогове на приятели, имам една с малко много любими блогове, две групи по работа и всичкото друго е на едно. Там е голям миш-маш, все искам да го оправя, но никога не ми е било силна страна да съм подредена.

  Установих за мое голямо съжаление, че много хора са използвали тези дни да блогват:
  – клипове (много рядко гледам)
  – сериозни политически теми – и на място (но не ми е до тях сега, почивам) – оставих ги за по-късно
  – депресивни неща – маркирани като прочетени.

  И видях, че настоението на повечето е каквото беше моето преди да тръгнем – сгомнясано. И затова да напиша нещо по-слънчево – така да се каже “от другата страна”.

  Имаме само една седмица почивка, която така и не успяхме да планираме както трябва. Тръгнахме в горещата последна събота и то по обяд. На морето никой не ни искаше в събота вечер, затова се отправихме към Жеравна. (офф: бих отговорила правилно ако някой ме пита къде е роден Йовков, но когато отидохме там докато не стигнахме пред къщата му не ми мина и през ума – нещо май функционирам само с въпроси, като оракул). Прекрасно село, което не знам защо не съм посетила по-рано. Намерихме си страхотна възрожденска къща, където нямаше други гости и се разположихме там сами срещу скромните 50 лева. Препоръчвам! (с хубава разходка из селото преди вечеря)
  Покрай работата случайно научихме за тракийската гробница до село Свещари. И в неделя се запътихме натам. Пътят е невероятен, Стара планина или по-точно тази отсечка стана една от най-любимите ми в България. Не съм ходила в Египет и не съм виждала пирамидите. Но мисля, че вълнението няма да е по-различно от това, което изпитах тук. За съжаление снимки не са позволени, така че няма да има. Препоръчвам!
  И дойде време за морето. Каварна и всички места около нея са ни много любими, имаме и много близки приятели тук, затова си бяхме определили тази цел. Мислехме да изкараме седмицата съвсем в дивото – с. Крапец, хотел Яница. За съжаление (ОГРОМНО) попаднахме на поредните дървари, които спечелиха единствено от нечовешката ни умора и затова преспахме една нощ там. Още в 5 бяхме будни, изчакахме да стане човешко време и се запътихме към едно от кафенетата в Каварна с wi-fi. И намерихме Мястото. Топола скайс е на няколко километра преди Каварна, току що построено – на повечето места дори тревата не се е показала. Учтиви хора, които знаят какво да те попитат и какво е професионализъм – първо ни разведоха навсякъде и после ни направиха убийствена оферта за вечерите, които ще прекараме тук. Изключителна чистота, каквато не съм виждала никъде. Вкус, без кич. Нормални цени за предложения лукс (дори в малкото магазинче, което е в комплекса). Останалите летуващи са тихи и приятни хора (дори при наличието на толкова много деца!!!). Е, те не са ми виновни, че вчера успях да изгоря изънземно (вината е на тази книга). Затова днес имаше приятна разходка из Варна, а след това и в двореца на Балчик.

  Следите от изгарянето намаляват, краката ми са много уморени от дългите разходки, затова седя на прекрасната тераса, басейнът сменя цветовете си, от бара до него се чува приятна вечерна музика, в далечината свети Албена, полъхва леко, а аз ви пиша това и се отдавам на заслужената бира. Всъщност животът е прекрасен!

2 Responses

 • Хееей, сладурка! Радвам се, че все пак сте стигнали до “блаженство” накрая. То винаги така става – говна, говна, пък после вземе, че просветне. Айде, до скоро! И умната със слънчевите лъчи, че…. ще злоупотребиш с бирите и цветните градини май;)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing