• 24Jan

    Понеже проточих документирането на пътуването, реших да го поразделя на категории.  Този път ще ви разкажа за храната и пазаруването.

    Сигурно всички имате приятели или поне познати, които живеят в Щатите. И сигурно всички те са ви разказвали колко лоша, изкуствена и безвкусна е храната там. Не си спомням да съм чувала нещо фрапиращо за цените, не знам на вас какво са ви разказвали. Пристигам, пълна с предразсъдъци, дори срещу бирата там (тук донякъде се оказах права), както и изпълнена със страх, че ще си тръгна поне 10 килограма по-голяма. Още първите дни се налага пазаруване в тамошен магазин, както и от първия ден започваме да изпробваме различни заведения – от обикновени закусвални за пица или хамбургери до хубави ресторанти (предимно гонещи телешки стекове). Храната е вкусна навсякъде. Не, не е просто вкусна, тя е на много високо ниво. Има от всичко и по много. Много в случая означава – МНОГО БЕ! Порциите навсякъде са ужасяващо големи. Опаковките на каквото и да е в магазина са ОГРОМНИ. Сигурно много от вас са преживели преди близо 20-тина години сблъсъка със “запада” и са ставали разногледи в гръцките, германските или каквито и да било магазини. А сега си представете да го изживеете в днешни дни същия този шок! Имате чувството, че по нашите магазини цари изобилие?? Идете в който и да било магазин в Америка и ще почувствате същото изненадващо чувство като тогава, преди тооооолкова години. Плодовете, зеленчуците, месото, соковете… всичко е с нормалния си вкус, дори и по-добър, с добро качество и никъде не се опитват да те изпързалят. Не видях шунка пълна с жили и хрущяли или пък нарязана на басамаци (само пример е това). Цените са нормални, достъпни дори и за по-ниски заплати, както навсякъде и там има разлика дали ще отидеш да пазаруваш в една или друга верига. Има обаче няколко вида стоки, които те озадачават – ядките, медът, алкохолът, цигарите са плашещо скъпи. И ако за последните две мога да си го обясня, то за ядките (дори и по-обикновените видове като фъстъци например) и за меда (175 мл ~ 6 долара) не мога. Сетих се как за по-малко от 10 лева можеш от Четвъртък пазара да си купиш КИЛОГРАМ изчистени орехи. В тиквеника, който направих за Бъдни вечер, цената на орехите превиши многократно цената на корите и тиквата, взети заедно :)

    Темата за истинския шопинг – дрехи и джаджи – мисля че дори няма защо да я започвам. Всички сте чували, всички знаете и много от вас пазаруват онлайн, поръчват на приятели и т.н. Естествено и ние напълнихме куфарите с дрешки на смешни цени, за сметка на това с високо качество 😉 И да спомена най-големия удар – Canon Rebel XSi, в комплект с обективи 18-55 и 55-250, 4 ГБ карта и чанта за скромните 700 долара. Доволна, доволна :)

4 Responses

  • Еее, много, много, ми да бяхте донесли насам да ви помогнем;-))) Приятел в нужда се познава!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing