• 02May

  Всяка година е едно голямо преживяване да отиде човек на българската църква в Мюнхен. Въоръжаваш се с търпение и непукизъм, стискаш зъби и отиваш. Там срещаш няколко типа хора. Първата група са тези, които отиват малко по-рано, за да помогнат при продаването на свещи, при организацията. Ей така, от добра воля. Тази година забелязах, че хората от Шипка бяха активни по тези неща. Втората група отиват по някое време на службата, дослушват я, не остават прекалено дълго и се разотиват. Третата група хора отиват минимум час след като е минал кулминационният момент на службата и се чудят защо толкова бързо е свършило всичко. Има вероятност някои от тази група да са леко, други твърде алкохолизирани.

  Бисери и тази година:

  – девойка, телефонираща по време на службата вътре в храма – “уф, айде ще затварям, че нещо ме гледат странно”
  – на поздрава ми “Христос воскресе” ми се отговори “и ти да си жива и здрава”
  – вместо “наздраве” вчера при агнешко-грилния-ден някои хора държаха да казват християнския поздрав, докато не им се направи забележка да оставят човека на мира…..

  След една седмица пости Гаврил вчера сготви най-невероятните неща на света. Агнешки бутове – 3 на брой – със страхотна плънка от дреболии и ориз. Гарга, само баба ми те подминава по тази линия. Много специални благодарности за това, че от вчера пак се радвам на допълнителни омекотителни възглавнички по корема и задните части. Друга част от компанията се беше погрижила за хората, на които агнешкото им смърди. Няма да говоря колко кюфтета, пържоли и други такива се изпоядоха. Салатите бяха безчет. Мисля, че днес няма да хапна изобщо, още ме държи от вчера….

  Днес съм на работа и с рускинята и гъркинята се поздравихме сутринта още. И въпреки че имам още някак празнично настроение ми трябваше доста време докато загрея защо българските вестници в мрежата не са актуализирани и чета съботния брой. Май и без това ще спра да чета всичките тези помии, единствено с изключение на Капитал… Тази тема мисля да я продължа скоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing